Válaszadóink életrajz

Rába Géza

újságíró, vezető-szerkesztő
Rába Géza. Fotó: Melczer Zsolt
Rába Géza. Fotó: Melczer Zsolt

Gyerekkorától kezdve nyitottan tekint a világra, annak rezdüléseit és mérhetetlen sokszínűségét eleinte leginkább a művészeteken keresztül élte meg. Az így szerzett jártassága révén lett az EXIT című kulturális hetilap felelős szerkesztője. Azután eljött az ideje, hogy más területeken is tovább kutassa az élet misztériumát: okleveles természetgyógyászként, életmód-tanácsadó terapeutaként, fülakupunktúrás addiktológusként és bioenergetikusként végzett az Egészségügyi Továbbképző Intézetben, valamint jogutódjában az Állami Egészségügyi Ellátó Központban és az így megszerzett oklevelek, engedélyek és legfőképp tudások birtokában segít a hozzá fordulóknak egészségük megtalálásában.

A Tan Kapuja Buddhista Főiskolán kitüntetéssel szerezett buddhista tanítói diplomát. Volt szerencséje néhány hónapot eltölteni a Mahácsulalongkornrádzsavidjalája Egyetemen, Thaiföld legnagyobb buddhista egyetemén, valamint, néhány kolostorban hosszabb-rövidebb ideig is fogadták. Ezek közül az egyik legmeghatározóbb élményt a drog-, és alkoholfüggőket buddhista módszerekkel gyógyító Wat Thamkrabok kolostor jelentette számára. Olyan nagy hatással voltak rá az itt látottak és tanultak, hogy később ebben a témában írta szakdolgozatát is: Függőségkezelés buddhista módszerekkel címmel.

A természetgyógyászat, valamint az ember és a tudat működésnek megismerése közben, az újságírást sem hagyta abba. A 24.hu külsős, független munkatársaként figyelmét a vallások tanításai felé fordította. Így született meg az Isten tudja… című cikksorozata, amelyben különböző vallások tanítóinak teszi fel kérdéseit Istenről, emberről, vallásról és az élet dolgairól. A cikksorozatból előbb Isten tudja… – emberi kérdések, vallási válaszok címmel könyv készült, 2018-ban pedig már ez a weboldal is megszületett. A cikkek és válaszadóik időközben a virtuális térből is kiléptek, vallásközi-párbeszédes beszélgetéseket, fórumokat is tartanak országszerte, melyeknek ő a moderátora.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik