Válaszadóink életrajz

Mahadzsan dász (Pálok Péter)

vaisnava (Krisna-hívő) lelkész
Mahadzsan dász (Pálok Péter)
Mahadzsan dász (Pálok Péter)

Budapesten született 1966-ban, gyermekkorát Egerben töltötte. Nagyszülei segítségével már általános iskola előtt katolikus hittanoktatásban részesült, így Istenről már egész kicsi korában hallott és próbált kapcsolatot is létesíteni Vele.

Gimnáziumi évei alatt találkozott a jógával, de a testi gyakorlatokon túl elsősorban a filozófiája érdekelte. Már akkor olvasta Baktay Ervin könyveit: a Szanátana Dharmát és a Mahábháratát.

1988-ban találkozott először Krisna-hívőkkel egy barátja jóvoltából, aki akkor már több hónapja gyakorolta a bhakti-jógát. Voltak alapvető Istennel kapcsolatos kérdései, amiket minden vallás képviselőinek feltett. A számára legmegfelelőbb válaszokat a Krisna-hívőktől kapta, ezért úgy döntött, ő is elkezdi gyakorolni ezt a lelki folyamatot. 1990-ben létrehozott egy közösséget Egerben, ami az ország első vidéki Krisna-tudatos közössége lett, ennek vezetését 2 éven át végezte. Később 5 éven keresztül Nyugat-Magyarország felelős prédikátora volt. 1996-ban megnősült és a családosok számára létrehozott Krisna-völgybe költözött feleségével. Itt az étteremben és a templomi imádatban vállalt szolgálatot.

Több mint 10 év után Budapestre költöztek a családjával. Itt a vegetáriánus étkezés propagálásába kezdett, és sok sikeres főzőtanfolyamot tartott. Immáron több éve dolgozik az egyházi Társadalmi Kapcsolatok Irodáján, ezen belül pedig a vallásközi kapcsolatok kialakításával és ápolásával foglalkozik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik