Válaszadóink életrajz

Fodor Kata

vaisnava (Krisna-hívő) teológus
Fodor Kata
Fodor Kata

1983-ban született Budapesten. Átlagos polgári családban nevelkedett. A szülei az egészségügyben dolgoznak közel 40 éve és nap mint nap idejüket és életüket adták/adják a sérültekért és betegekért. Ez az odaadó szellem fogta meg gyermekkorában, noha a természet törvényein és a természettudományokon túl ő a testben lakozó lelket kereste.

Így fordult a metafizikai tudományok, az asztrológia, a természetgyógyászat, majd a teológia felé, miközben már a médiában dolgozott. 2010-ben végezett a Bhaktivedanta Hittudományi Főiskolán vaisnava (Krisna-hívő) teológusként. A védikus filozófia szilárd alapot adott számára az életben felmerülő krízisek és társadalmi kérdések megértésére és megválaszolására. Jelenleg a Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közösségének kommunikációs csapatában tevékenykedik.

Vallja, hogy a tömegkommunikáció az egyik legjobb eszköz, hogy eszmét cseréljenek más vallások képviselőivel, vagy más értékrendet valló személyekkel és a különböző nézőpontok megismerésével tudásra tegyenek szert. Hitének megfelelően vegetáriánus. Életében és újságírói munkája során fontosnak tartja az erőszakmentesség, a fenntarthatóság és az egészséges életmód propagálását, valamint a környezet védelmét.

Fodor Kata válaszai »

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik