Válaszadóink életrajz

Dr. Anwar Aimen

muszlim hitoktató
Dr. Anwar Aimen

Eredeti szakmája neurológus és klinikai neurofiziológus. Édesapja egyiptomi származású magyar állampolgár, édesanyja magyar. 1995 óta kutatja az iszlám vallást.

Szakdolgozatában az iszlámot az orvostudomány szemszögéből elemezte. Kutatásai sokrétűek. Foglalkozik az iszlám vallásban jelenlévő, addiktív és pszichés betegségekkel szembeni védőfaktorokkal és azok gyakorlati hasznosítási lehetőségével. A Semmelweis Egyetem Magatartás Tudományi Intézetének Laborjában experimentális kutatást végezett, amellyel az imádság, vallásos áhítat kapcsán megélt módosult tudatállapot fiziológiai, neurofiziológiai hatásait tanulmányozta.

Más publikációi az epilepsziás agyi hálózatokkal és az agy elektromos tevékenységének matematikai analízisével foglalkoznak. Számos cikke jelent meg a „Gondolat”, majd az „új Gondolat” magazinokban, amelyekben már a Koránban kinyilatkoztatott, de csak a XXI. században leírt tudományos megállapításokat elemezte. Külön érdeklődési körét képzi a tanulás és tanítás módszertan, valamint az iszlám vallásban jelenlévő személyiség fejlesztő faktorok gyakorlati hasznosítási lehetőségei.

Jelenleg Mohamed Próféta (béke legyen vele) és társainak életrajzáról szóló könyvek elkészítéséhez végez kutatómunkát. Az MTA gondozásában jelent meg publikációja a Zarándoklat címmel az Iszlám Magyarországon és Közel-Keleten című munkafüzet részeként. Számos iszlámról szóló könyv és kiadvány előkészítésében vett részt.

A vallási párbeszéd, illetve a különböző hátterű emberek békés együttélésének elkötelezett híve. A 2000 szeptemberében létrehozott Magyarországi Muszlimok Egyháza alapító tagja, átmenetileg a vezetőségi testületének aktív tagja, jelenleg hitoktatója. Hazai és nemzetközi fórumokon képviseli az iszlámot és a magyarországi muszlimokat. Nős, 5 gyermeke van.

Dr. Anwar Aimen válaszai »

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik